Sari la conținut
Warrior

[Stire] Apple renunta la 3D Touch

Recommended Posts

Postat (editat)

Apple renunta la 3D Touch

190607-ios-3d-touch-iphone.thumb.jpg.0af987c4e190943c2e86f4d3daf7e94a.jpg

Functia 3D Touch a fost lansta in 2015 odata cu iPhone 6S si 6S Plus. Aceasta tehnologie permitea accesarea unui meniu secundar sau a unei functii printr-o apasare mai puternica pe ecran. Inca mi se pare o idee geniala, doar ca Apple renunta la ea. De ce? 

Ei spun ca 3D Touch ridica costul de fabricatie al unui ecran si au gasit o metoda mai accesibila de a implementa aceasta functie. Sincer, am ras putin cand am auzit explicatia asta. Tocmai ei care ofera telefoane de 1000+ de euro sa se gandeasca la reducerea costurilor….

In fine. Apple spune ca in iOS 13 nu va mai exista suport pentru 3D Touch. Au gasit o metoda mai ieftina care nu necesita nici o componenta hardware. Totul este din software si deja aceasta tehnologie exista pe iPhone XR.

Practic este vorba doar de o apasare mai lunga pe ecran. In loc sa apesi mai tare pe ecran o sa apesi cu aceeasi forta dar cu cateva milisecunde in plus.

Tot Apple spune ca fara 3D Touch nu mai sunt nevoiti sa produca o sticla atat de groasa pentru ecran, iar pe viitor ar putea lansa un iPhone fara notch si atunci ar fi cam greu sa implementeze acel senzor de presiune in ecran.

Pentru mine este o pierdere. Folosesc 3D Touch si este senzational. Ideea de a aplica o presiune un pic mai mare pe ecran este foarte misto decat sa apesi mai lung. Este mai rapid si mai practic.

 

Stirea a fost publicata pe data 07/06/2019 la ora 00:44.
Toate informatiile au fost luate de pe click.

 

Editat de Warrior

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

este ineficient sa pui in plus un senzor doar pentru fitele voastre.

evident la ce preturi au, un senzor in plus nu e nimic.

Nota 10

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×