Sari la conținut
zserifan

[Știre] Facebook și software-ul care detectează glumele despre Zuckerberg

Recommended Posts

Postat (editat)

Facebook are un software care detecteazÄ când faci glume cu Zuckerberg

 

Facebook a creat un program special numit Stormchaser ce este folosit pentru a urmări tot ce se spune despre Facebook, dar și despre Mark Zuckerberg.

 

 

Stormchaser a fost dezvoltat în 2016 și este utilizat pentru a urmări postările virale despre companie. Așadar, software-ul poate vedea ce se zvonește despre companie, dar și glumele despre cum Facebook îți vinde datele sau glumele despre cum că Mark Zuckerberg arată ca un extraterestru.

 

De asemenea, de câteva ori Facebook a apelat la Stomchaser pentru a desființa afirmațiile false despre companie.

 

Unii consideră că acest tracker este dovada că Facebook prioritizează lupta împotriva fake news, ce pun într-o lumină proastă compania sau dezinformează în legătură cu serviciile oferite. Totuși, un reprezentant al Facebook spune că nu este cazul.

 

„Nu am folosit această unealtă internă ca să luptăm cu știrile false pentru că nu a fost construită cu acest scop și nu ar fi funcționat. Am construit Stormchaser ca să detectăm postările despre Facebook în funcție de anumite cuvinte cheie, pentru ca apoi să putem să lămurim situația, dacă este cazul”.

 

  • Facebook a analizat și ce părere au oamenii despre Zuckerberg

 

Practic, compania și-a creat propriul software pentru a vedea dacă alții vorbesc urât de rețeaua socială sau dacă mint intenționat în privința anumitor aspecte. Ceea ce este amuzant este faptul că au urmărit și glumele și meme-urile cu Mark Zuckerberg. Oare nu au simțit nevoia să dea o asigurare cum că Mark Zuckerberg nu este un extraterestru?

 

În plus, compania folosește sondaje pentru a afla ce părere au utilizatori rețelei de conducerea companiei. La scurt după alegerile din 2016, software-ul a fost folosit pentru a vedea cum sunt văzuți Zuckerberg și Cheryl Sandberg.

 

Într-o prezentare din iunie 2017, Zuckerberg era prezentat ca „matur”, „onest” și „pasionat”. A avut cel mai bun punctaj la categoria „inovație” și cel mai slab punctaj la „împărtășirea valorilor”.

 

Zuckerberg era asociat cu alte persoane ca Oprah sau Jimmy Fallon, însă era mai puțin plăcut decât Papa Francis. Ce l-a supărat cel mai tare pe Zuckerberg a fost faptul că era asociat cu inovația din trecut, în timp ce Musk sau Bezos sunt asociați cu inovația care are loc în prezent.

 

Bibliografie:

playtech.ro

twitter.com

facebook.com

 

Articolul a fost publicat inițial de către Florin Cașotă la ora 10:44, în data de 9 iulie 2019.

Editat de zserifan

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×