Sari la conținut
zserifan.

[Știre] League of Legends - Patch 9.16 Tier List

Recommended Posts

infernal-varus.jpg

 

Salut, după cum știți, acum 2 zile Patch-ul 9.16 a ajuns pe serverele live și, cum am zis și în topic-ul precedent, foarte multe lucruri s-au schimbat, de la rework-ul lui Pantheon, la schimbările lui Aurelion Sol și Kayle, până la nerf-ul major al lui Corki care l-a dat afară complet din meta pentru că este un pick foarte slab în early game care nu oferă nicio garanție că va ajunge să scaleze în late game. Așadar, pentru a vă ajuta să primiți LP, am să vă las jos un tier list în care voi explica câteva pick-uri foarte puternice care vă vor asigura win-uri!

 

a59ad90cd8fc87e7ffd8ce6d9b709b0b.png

 

(vom folosi Tier List-ul celor de la Mobalytics)

 

43c0c3e550907a6b0e6afd03022f7085.png

 

Un pick foarte ciudat pe care probabil l-ați observat deja este Shen. De ce se află Shen în A tier? Parcă era un campion de C/D până patch-ul trecut. Într-adevăr, Shen nu era cel mai puternic carry pe care ai fi putut să-l ai în echipa ta, dar acesta a primit un buff la damage-ul de pe E-ul său, dar mai important, a primit un buff pe Q-ul său care constă în percent max HP damage. Chiar dacă pare destul de mic, să nu uităm că Shen are 3 strike-uri pe Q, iar când vă gândiți că fiecare dintre aceste lovituri va da un procentaj din viața inamicului ca damage, nu poate rezulta decât că Shen va câștiga cu ușurință fight-urile lungi și overextended. Asta îi va permite să aibă mai multă presiune în lane împotriva campionilor melee, ceea ce îi va permite să folosească ultimata mai des în loc să stea sub tureta și să farmeze 24/7. În opinia mea, acest buff este unul destul de heatlhy, dar care a avut mai mult impact decât cum aș fi crezut eu.

 

38dcde40eb6fe648e7d48b3cab88d2e6.png

 

De când meta-ul din junglă se axează mai mult pe campionii AP, întrucât itemele de Magic Resist sunt foarte slabe în momentul actual, Taliyah își revendică poziția ca unul dintre cei mai buni jungleri AP din joc, după Amumu. Taliyah are un map control foarte bun, un burst extraordinar, kiting și mobilitate mare datorită pasivei sale, lucruri care o favorizează într-un meta în care gank-urile sunt cele mai importante. Build-ul general pentru Taliyah este: Runic Echoes (Red Smite) > Morellonomicon > Zhonya's & Sorcerer's Shoes. De asemenea, dacă sunteți foarte în față în early game, Twin Shadows este un alt buy foarte bun. Un tutorial pentru Taliyah îl puteți găsi aici:

 

 

f83f89576b284c1de39e49d0c4295e54.png

 

Datorită buff-ului la damage de pe E-ul și Q-ul ei, Syndra va avea acum și mai mult burst damage, ceva ce - aparent - îi lipsea, deși ăsta este fix conceptul campionului. În ceea ce ține de rune, cele mai bune acum sunt: Arcane Comet, Manaflow Band, Transcendence, Scorch + Biscuit Delivey, Magical Footwear, dacă doriți să dați mult poke în lane și Electrocute, Taste of Blood, Eyeball Collection, Ravenous Hunter + Manaflow Band, Transcendence dacă doriți mai mult burst împotriva campionilor squishy sau mobili precum LeBlanc. Ordinea abilităților este Q -> E -> W. De asemenea, fiți mereu pe fază după ce ajungeți la nivelul 6, deoarece dacă nimeriți un Q, W și un stun, adeseori veți putea să vă omorâți target-ul din 4-5 bile. Pentru iteme, cele mai bune sunt Ludens, Oblivion, Zhonya's, Deathcap, Void Staff +  Sorcerer's Shoes.

 

7ab1448edbc061b0e51e7ca164aa033b.png

 

Jhin și Jinx rămân și în acest patch cei mai buni ADC pe care îi puteți alege, Jinx datorită pasivei sale care o face să fie mult prea grea de omorât când și-o activează, iar Jhin pentru că scalează extrem de bine în late game, ajungând să dea crit-uri de până la 2000 damage/autoattack. În mare parte, meta-ul de pe botlane rămâne exact la fel, decât că Ezreal scade în acest patch în B tier din cauza nerf-urilor primite.

 

7833347d5f9fb966544fbb3377a6d6d3.png

 

Zyra este un campion foarte bun pentru a urca în divizie datorită damage-ului ei în early game și abilitatea sa de a câștiga lane-ul doar dintr-un combo prins bine. Poke-ul ei este foarte enervant și este greu de jucat împotriva lui întrucât Zyra are o varietate de metode prin care poate da cantități gigantice de damage. Plantele ei sunt foarte dificile de evitat în low ELO. Zyra este de asemenea un counter pentru alți supporți din S tier, cum ar fi Pyke. Dacă jucați contra Zyra, recomandarea mea este să alegeți Xerath sau Vel'Koz, deoarece aceasta nu are nicio cale prin care să se apropie de voi! Vă recomand neapărat s-o încercați pentru că merită!

 

Mai jos am să vă las un tier list pentru high-elo (Diamond+).

 

e3f2c2dbf2cf6594b24ba5e90c14aa46.png

2400bcf53ddb3746bf9ea127e367d521.png

0a97298fa0283ec262360f577c5d27ea.png

 

Mult succes în a termina cel de-al treilea split al sezonului cu un rank cât mai mare! O zi plăcută în continuare!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×